Stijgende zorgpremies zorgen voor toename overstappers van zorgverzekering met 13%

De stijgende zorgpremies hebben dit jaar voor een flinke toename in het aantal overstappers van zorgverzekering gezorgd. Uit cijfers van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en onderzoeksbureau Vektis blijkt dat eind 2018 ruim 1,2 miljoen Nederlanders zijn overgestapt. Dat is 7% versus 6,2% eind 2017. Dit is een toename van 13%. Alleen in 2013 stapten meer mensen over, namelijk 7,2%. De zorgpremies stegen dit jaar flink, met gemiddeld € 80,- op jaarbasis. Wij zagen zelf ook al een enorme stijging in het aantal overstappers. Op Pricewise steeg het aantal overstappen met 27%.

Pricewise voorspelde toename al
Pricewise voorspelde naar aanleiding van een uitgebreide consumentensurvey in november 2018 al dat de stijgende zorgpremies hoogstwaarschijnlijk een groot effect zou hebben op het aantal overstappers van zorgverzekering. Toen gaf één op de zes Nederlanders aan de kans groot te achten dat zij dit jaar zouden overstappen naar een andere zorgverzekering. Zoals we ieder jaar zien, stappen uiteindelijk minder mensen daadwerkelijk over dan het percentage dat aangeeft over te zullen stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *